שירים מספרי סימן קריאה: 
אנתולוגיה מצטברת
ציור נאיבי / מאיר ויזלטיר

 

    חפש
    חיפוש מתקדם
    סל ההזמנות
    מבצע מתורגמים מרהיבים
    מבצע ספרות יסוד ישראלית
    הספריה הקטנה ב-26 ₪
    מארזים בפחות מחצי מחיר
    מציאוֹת
    המהדורה ההיסטורית
    סופרי הבית
    מקור
    תרגום
    הספריה החדשה לשירה
    קלאסיקה
    עיון ותיעוד
    אנתולוגיות
    כתב-העת סימן קריאה
    קיים בדיגיטלי
    מתנה למצטרפים חדשים
    בתוכנית העבודה
    כתבי יד
    הוצאת הקיבוץ המאוחד
    אתר מנחם פרי
    המלצת השבוע
    שירים בסימן קריאה
    תקנון אתר
    כאילו ספרות
    מאת: מנחם פרי
    מאמר זה נכתב באפריל 2005, בהזמנת המוסף לספרות של `מעריב`. כשפורסם, היו שחשבו שאני מגזים. מאז הלכה המציאות הספרותית שלנו והידלדלה, והמאמר נקרא ברובו כאילו הוא נכתב היום.
    על תרגום הכותרת "ימי הנטישה"
    מאת: מרים שוסטרמן
    הרגשה של עוצמה ליוותה אותי לכל אורך קריאת ספרה של אלנה פרנטה. לכאורה זה עוד ספר על התפרקות הזוגיות, על בעל שעוזב את הבית במפתיע ומנסה לייפות את עזיבתו בכל-מיני פראזות יפות וחסרות פשר; על אשה שהיא תמיד האחרונה לדעת. אבל נראה לי שיש כאן גם משהו נוסף.
    הרהורים בעקבות 'ימי הנטישה'
    מאת: ג'ודי טל
    כשהריתי היריון ראשון ביקרתי את נסרין, חברה ערבייה מכפר בגליל. הכרנו בהרצאה על נשים כותבות בתנועה הפמיניסטית והתיידדנו מאוד. ישבנו בביתה ואכלנו ארוחה מזרחית כיד המלך, דיברנו על פוליטיקה, על חינוך, על פמיניזם, היינו צעירות, דעתניות ומשכילות.
    האם אולגה פמיניסטית?
    מאת: אלון אלטרס
    `ימי הנטישה`, ספרה השני של הסופרת האיטלקייה אלנה פרנטה (והראשון שלה שתורגם לעברית), ראה אור בארץ לפני שבועות ספורים וזכה מאז לשבחים גדולים של רוב הביקורות. כמתרגם הספר, וכמי שאהב אותו מאוד, התגובות הללו שימחו אותי. אך תופעה מסוימת עוררה את שימת לבי.
    סופר ועורך, או מחרטה במקום מתקן
    מאת: אברהם ב. יהושע
    בטור הקודם כתב העורך שלי, מנחם פרי, על עבודתו העלומה של העורך הספרותי. והנה, גם אני נשאל לפעמים "האם גם סופרים ותיקים ומיומנים כמוך זקוקים עדיין ליד קפדנית של עורך?" ותשובתי החיובית היא חד-משמעית.
    מה הם עושים שם מול הטקסט?
    מאת: מנחם פרי
    לא פעם נשמעת תהייה: מה כבר יש לערוך אצל כותבים מצוינים כמו יעקב שבתאי או חנוך לוין, א.ב. יהושע או דויד גרוסמן, יהודית הנדל או יהודית קציר? או בטקסטים של מתרגמים מן השורה הראשונה כמו מרים טבעון, רנה ליטוין, או הלית ישורון? מה בעצם עושה העורך הספרותי?
    מחוץ לספרות: הממונה על הגבלת התרבות
    מאת: מנחם פרי, שלי יחימוביץ', רונית קן
    רשת צומת היא כיום גורם מכריע בקביעת גורלו של ספר. היה ניתן לברך על הצלחתה אלמלא הוכתבה התנהלותה במידה רבה על-ידי הבעלים של הוצאות כנרת-זמורה-ביתן ומודן, השותפים בבעלות על הרשת. להלן תכתובת שהתנהלה בעניין זה עם הממונה על הגבלים עסקיים, רונית קן.
    מחוץ לספרות: ילקוט הכז"בים
    מאת: תמר פלג
    ב-20.6.08 הוקמה ועדת מו"לים לניסוח הצעת-חוק בעניין הסדרת ענף הספרים בישראל. כמה מחברי הוועדה ביקשו לאמץ את המודל הצרפתי, הקובע שספר יימכר במשך שנה או שנתיים במחירו הקטלוגי, ללא הנחות. תמר פלג מסבירה מדוע המודל אינו מתאים למציאות הישראלית ומפריכה כמה אגדות.
    מחוץ לספרות: על החוק להגנת תרבות הקריאה
    מאת: מנחם פרי, תמר פלג
    ב-13.2.08 התכנסה ועדת החינוך של הכנסת לדיון על הצעת חוק שיזמה קבוצה של הוצאות-לאור. ההצעה מבקשת לחייב את חנויות הספרים למכור ספרים במשך שנה אחת במחירם הקטלוגי, ללא הנחה. לפניכם מכתבו של מנחם פרי לוועדה, ודברים שכתבה תמר פלג, מנהלת מועדון הספריה החדשה.
    על החוק להגנת הקריאה: המשך התגובות
    מאת: מנחם פרי
    מנחם פרי משיב בהרחבה לקוראת שהתרעמה על דבריו, ומסביר מדוע טען כי בחירתו של הקונה בחנות הספרים אינו חופשית.
    מחוץ לספרות: ההיה, או חלמתי חלום
    מאת: מנחם פרי
    רשימה זו היתה אמורה להתפרסם במוסף `סופשבוע` של עיתון מעריב ב-30.11.07, בהוראת עורך העיתון באותה עת, אמנון דנקנר. היא הוסרה מן המוסף ברגע האחרון ללא ידיעתו של דנקנר, בהתערבותו של עופר נמרודי. ניסיונותינו להבין את נימוקיו העניינים של העיתון למניעת הפרסום עלו בתוהו.
    הקודם 12345678910
     

    הספריה החדשה ספרי סימן קריאה / הוצאת הקיבוץ המאוחד, ת"ד 2104, בני ברק 5112002, טל. 03-5162704
     בניית אתריםבניית אתריםעיצוב: נעה לנדמן-שדה