1048
שירים מספרי סימן קריאה:
אנתולוגיה מצטברת
ציור נאיבי / מאיר ויזלטיר
חדשים
מועדון הספריה
טור אישי
טעימות מהספרים
אהובי הקוראים
על הספריה
יצירת קשר
חיפוש מתקדם
סל ההזמנות
מבצע מתורגמים מרהיבים
מבצע ספרות יסוד ישראלית
הספריה הקטנה ב-26 ₪
מארזים בפחות מחצי מחיר
מציאוֹת
המהדורה ההיסטורית
סופרי הבית
מקור
תרגום
הספריה החדשה לשירה
קלאסיקה
עיון ותיעוד
אנתולוגיות
כתב-העת סימן קריאה
קיים בדיגיטלי
מתנה למצטרפים חדשים
בתוכנית העבודה
כתבי יד
הוצאת הקיבוץ המאוחד
אתר מנחם פרי
המלצת השבוע
שירים בסימן קריאה
תקנון אתר
תאורה מילולית | חדש!
מאת:
מנחם פרי
"גשם בשדה קרב", "אלוהים מרחם על ילדי הגן", "לא כברוש", "כתובת חשמל נעה", "קח", "יש לי סימפטיה", ושירים רבים אחרים, מן המפורסמים ביותר של ויזלטיר ושל עמיחי, זוכים בספר זה לקריאה לא־צפויה, לאורה של תיאוריה שאפתנית ונועזת. פרי מתאר את השיר הפרוטוטיפי העומד "מאחורי" מכלולי שיריהם.
הקליפה הדקה של כדור-הארץ
מאת:
גבריאל צורן
ספר זה הוא ניסיון להתחקות שלב־שלב אחר צמיחת עולמו של דויד גרוסמן ולהתבונן בַּמלֵאוּת הגועשת של פרטיו. בחדות ראייה וברגישות מופלאה לניואנסים מגלה קריאתו של צורן את התווים המשותפים לכל מה שגרוסמן כתב, את הזרימה בין היצירות, ואת הדהודיהן זו בזו.
סרנה קרוז
מאת:
נטליה גינצבורג
הספר האחרון שכתבה נטליה גינצבורג. במרכזו פרשה ששיסעה את איטליה: סיפורה של סרנה, פעוטה פיליפינית שהוקרבה על מזבח של התפלפלות משפטית, וסיפורו של זוג איטלקי שאסף אותה מבית יתומים במנילה כדי לגדלה כבתם ונרמס כדי להגן על עיקרון משפטי מופשט – החובה לכבד את החוק.
דבש אריות
מאת:
דויד גרוסמן
שמשון הוא הסוער, הצבעוני והמרתק בין גיבורי התנ"ך. סיפורו שופע פעילות ודרמה, זיקוקים סיפוריים ורגשות קיצוניים. ועם זאת שמשון הוא אדם בודד, מעונה, שביר ופגיע. מתוך קריאתו של גרוסמן בפסוקי התנ"ך עולה שמשון במבט חדש.
ליד כפרים שקטים
מאת:
יהודית הנדל
חמשת פרקיו של ספר זה – שנכתב בעקבות נסיעה של 12 ימים לפולין – אינם כתבות עיתונאיות, אף שנולדו משיחות רדיו. הם נקראים יותר כפואמות בפרוזה עוצרות נשימה, עם שפע של פרטים מרתקים, המיטלטלות בין כתיבה עצורה, מייבשת, לבין התבוננויות ומשפטים שמכים בראש.
חרסים
מאת:
אבות ישורון (הביאה הלית ישורון)
חרסים' נלקט מתוך הארכיון של אבות ישורון שמסר בשעתו למכון "גנזים". קטעי שירים, פתקים, מכתבים ומחשבות מן השנים 1991-1932, כולם טיוטות שנותרו בניירותיו ולא נכנסו לספריו.
כי היום עובר: חיי עם יעקב שבתאי
מאת:
עדנה שבתאי
היא היתה בת חמש־עשרה והוא היה בן שש־עשרה כשנקשרו חייהם ב־4 באוגוסט 1950; ועד למותו ב־4 באוגוסט 1981 היו להם שלושים־ואחת שנים של חיים סימביוטיים, שלעתים דמו יותר לים סוער מאשר לחוף מבטחים. על שנים אלה מספר הספר הזה בגילוי־לב, בלי טיוח.
איך עשית את זה?
מאת:
הלית ישורון
הראיונות שערכה הלית ישורון בין 1981 ל-2004 בחוברות כתב-העת 'חדרים' עם רוב גדולי השירה העברית באותן שנים כבר הפכו למיתולוגיים. בְּשיחות הכוללות מידות נכונות של התקרבות וזרות, אמפתיה ונעיצת-סיכות, היכרות וגילוי-מופתע, מצליחה הלית ישורון להפיק שוב ושוב רגעים מגעישי-לב.
שב עלי והתחמם
מאת:
מנחם פרי
סיפור אהבתם ההומוארוטית של ברנר וגנסין. "מעולם לא תוארה פרשת היחסים האינטימית בין ברנר לגנסין באופן כה מסעיר. מחקר תיעודי מדהים-בדקדקנותו, ותובנות פרשניות מזהירות, הצטרפו כאן יחד לחוויית קריאה מאלפת ומרגשת". (אבנר הולצמן)
בשדות פלשת 1948
מאת:
אורי אבנרי
בחודשים הראשונים שלאחר הקמת המדינה ובעיצומם של קרבות מלחמת העצמאות החלו להתפרסם בעיתון הערב `יום-יום` רשימותיו של חייל קרבי צעיר, שנשלחו הישר מחזית הדרום. היו אלו כתבותיו של אורי אבנרי בן ה-24.
הזמן הצהוב
מאת:
דויד גרוסמן
20 שנה לאחר מלחמת ששת הימים פירסם דויד גרוסמן את חשבון-הנפש הזה, פרי שבעה שבועות קדחתניים של שיטוטיו בגדה המערבית, במחנות פליטים, בבית-המשפט הצבאי, בהתנחלויות, בערים ובכפרים. כשפורסמו הפרקים לראשונה, בגיליון מיוחד של השבועון `כותרת ראשית`, הם עוררו התרגשות נדירה בממדיה.
נוכחים נפקדים
מאת:
דויד גרוסמן
חמש שנים לאחר `הזמן הצהוב` יוצא דויד גרוסמן לעשרות פגישות מחוץ "למסלול המוכר" – הפעם עם ערביי ישראל, שבגבולות הקו-הירוק. זהו ספר על אנשים שישנם וכאילו אינם; על מה שעושים השכנים בעל-כורחם כדי שלא לשהות יחד, ממש; על מה שעוּות והודחק למעלה מארבעים שנה.
לשתות מהים של עזה
מאת:
עמירה הס
בשנות התשעים, בעידן שלפני "ההתנתקות", הלכה עמירה הס לעזה וחייתה שם במשך כשלוש שנים. התוצאה: ראיה מרתקת של עזה דרך עיניהם של אנשים חיים; עזה של אנשים בשר-ודם, בעלי זהות אישית וביוגרפיה, במבט `מבפנים`, אך גם `מבחוץ` – מבט של ישראלית, עם שאלות של ישראלית.
העליונים: מהדורה מורחבת
מאת:
נעמי לויצקי
מהדורה חדשה של הספר שפתח עידן של דיון חסר-תקדים על בית המשפט העליון. הדרמה של המוסד החשוב הזה נכתבת כאן כרומאן רחב-יריעה, שבו השופטים נושאים את רוחות עברם, את חוויותיהם האישיות, את שנאותיהם ואהבותיהם, את כל אותם דברים שעושים את האדם אדם.
דור המדבר: פרוזה אוטוביוגרפית
מאת:
רנה ליטוין
"מעכשיו, כשאבא או אמא יפנו אלי ברוסית או באנגלית, לא אענה", כותבת רִנה בת העשר. "עכשיו אני ילדה אחרת, והשם שלי אחר. מתחתי קו ארוך ויש לי התחלה חדשה".
1
2
הבא
הספריה החדשה
ספרי סימן קריאה / הוצאת הקיבוץ המאוחד, ת"ד
2104
, בני ברק
5112002
, טל.
03-5162704
בניית אתרים
עיצוב: נעה לנדמן-שדה