1048
שירים מספרי סימן קריאה:
אנתולוגיה מצטברת
ציור נאיבי / מאיר ויזלטיר
חדשים
מועדון הספריה
טור אישי
טעימות מהספרים
אהובי הקוראים
על הספריה
יצירת קשר
חיפוש מתקדם
סל ההזמנות
מבצע מתורגמים מרהיבים
מבצע ספרות יסוד ישראלית
הספריה הקטנה ב-26 ₪
מארזים בפחות מחצי מחיר
מציאוֹת
המהדורה ההיסטורית
סופרי הבית
מקור
תרגום
הספריה החדשה לשירה
קלאסיקה
עיון ותיעוד
אנתולוגיות
כתב-העת סימן קריאה
קיים בדיגיטלי
מתנה למצטרפים חדשים
בתוכנית העבודה
כתבי יד
הוצאת הקיבוץ המאוחד
אתר מנחם פרי
המלצת השבוע
שירים בסימן קריאה
תקנון אתר
מוזיקה אשכנזית
מאת:
מנחם פרי
בהמשך לרשימתו "תלוי כקסום מרום ומרדת" מציג מנחם פרי את השיר כמכוון לקריאה שונה מזו של הדיבור הטבעי, קריאה המספקת "פס-קול" מוזיקלי שהוא חלק מהותי מן המכלול החווייתי שהשיר מבקש לעורר. לכן עלינו גם לשוב ולאמץ בקריאת הקלאסיקה העברית את "ההברה האשכנזית".
תלוי כקסוּם מרוּם ומִרֶדֶת: קריאת שירה בקול
מאת:
מנחם פרי
שיר יש לשמוע, טוען מנחם פרי; יש בו צד מוסיקלי מהותי, רב-שכבתי, שמתממש רק בקול. אבל כששומעים – גם "רואים" את השיר הכתוב.
אמריקה שבדמיון
מאת:
מתן חרמוני
הרומאן `היברו פבלישינג קומפני` של מתן חרמוני (כנרת זמורה-ביתן, 2011) מתרחש ברובו באיסט סייד של ניו יורק לפני כמאה שנה. את אמריקה של דמיונו שאב המחבר בעיקר מעיתונות היידיש של התקופה.
אסופה לא סופית
מאת:
מרדכי גלדמן
חודשים אחדים לאחר שקיבל מרדכי גלדמן את פרס ביאליק למפעל חיים בשירה, רואה אור אסופה מקיפה משירתו. אילו הפתעות והרהורים זימן לו המסע של הכנת האסופה? גלדמן משתף בחוויית המפגש המחודש עם שירתו המוקדמת, השזורה ספקות עצמיים אך גם תקווה להתחדשות.
התמונות של לזרוס המת
מאת:
תמר פלג
בריאיון עם דבורה בייקר למגזין Bomb באוגוסט 2008 התייחס אלכסנדר המון (בין היתר) לתמונות המופיעות ב`פרויקט לזרוס`. מתברר שבשתיים מהן מצולם לזרוס אוורבוך עצמו, לאחר מותו.
נרשה לך להשכיב אותנו לישון: על גיבורות-בנות בספרי הילדים
מאת:
אבירמה גולן
קנגה מ`פו הדוב`, ונדי מ`פיטר פאן`, מרי פופינס, בילבי, השושנה של הנסיך הקטן, לוסי מ`האריה, המכשפה וארון הבגדים`, פצפונת של אריך קסטנר – אילו ילדות ונשים ממלאות את ספרי הילדים?
הניצוץ הראשון
מאת:
אברהם ב. יהושע
תמונה שהיתה תלויה בחדרו של א.ב. יהושע במלון ספרדי חוללה את כתיבת `חסד ספרדי`, שבמרכזו ריב בין במאי קולנוע לתסריטאי שלו, אשר כל אחד מהם מגלם משהו מיהושע עצמו.
להיות סופר אמיתי
מאת:
יוסף בר-יוסף
`תמרה` הוא הרומאן השלישי של יוסף בר-יוסף – אם לא מחשיבים את הספר שכתב בגיל שתים-עשרה לפי `הקוזאקים` של טולסטוי. בר-יוסף מספר על רגע של חסד עם אביו, הסופר יהושע בר-יוסף, על בדידותו כנער בשכונת בורוכוב בתל-אביב, ועל `תמרה` שהתחיל בכלל כמחזה.
עובר ושב 4: מה אתה מביא אשה נשואה
מאת:
מנחם פרי
במדור "עובר ושב" מגיב מנחם פרי מעת לעת על המתפרסם בתקשורת ועל תופעות בתרבות. והפעם: העברית של לוי אשכול בפרוטוקול הסודי, מה למדנו על עופר עיני מפרשת האהבל, ומדוע "תנ"ך רם" הוא אירוע חבלני.
דברים לכבוד דויד גרוסמן בטקס קבלת פרס השלום בפרנקפורט
מאת:
יואכים גאוק
מתוך נאומו של יואכים גאוק, לוחם זכויות אדם, שנבחר לברך את דויד גרוסמן עם קבלת "פרס השלום" בטקס שהתקיים ב-10.10.10 בכנסיית סנט-פול בפרנקפורט. הנאום נישא מול קהל של אלף איש, ושודר בשידור חי בטלוויזיה הגרמנית.
פגישות עם דויד
מאת:
ניר ברגמן
ניר ברגמן, התסריטאי והבמאי של סרט `הדקדוק הפנימי`, מספר על פגישותיו ושיחותיו עם דויד גרוסמן, ועל ההחלטה כיצד לבנות את הסרט ולהשתחרר מן הספר שליווה אותו שנים רבות. "יום אחד, באמצע הכתיבה, סגרתי את הספר ולא פתחתי שוב"...
מחפשת מקום
מאת:
אורלי קסטל-בלום
הסיפורים ב`חיי חורף`, ספרה החדש של אורלי קסטל-בלום, עוסקים באנשים שאינם במקומם, ובשאלות של זהות. היה עליה להרחיק עד ניו-אינגלנד כדי להתחיל לכתוב אותם. וכשסיימה לכתוב התחילה לחפש מקום משלה.
היהלומים של דליה רביקוביץ
מאת:
גדעון טיקוצקי
חמש שנים לאחר מותה של דליה רביקוביץ רואה אור בהוצאת הקיבוץ המאוחד הכינוס המלא של שיריה. גדעון טיקוצקי, עורך הספר, מערער על הביוגרפיוּת המופלגת שנוהגים לייחס לכתיבתה, מספר על האתגרים בעריכת הספר ומביא טעימה זוהרת אחת מתוך חידושי המהדורה.
המהפך של אלכסנדר הֶמוֹן
מאת:
ג'וליאן בורגר, ה'גארדיאן'. ערכה ותרגמה: תמר פלג
אלכסנדר המון היה בביקור בשיקגו כשפרצו המהומות בסרייבו. האירועים הפכו אותו לפליט חסר-כל שבפיו אנגלית-של-תיירים. כאשר גילה מה מתרחש בארצו הפנה עורף לשפת אמו, וכעבור שנים ספורות היה לאחד הסופרים המרתקים והמוערכים ביותר באמריקה.
מכתב לז'וּזֶפָה, סבתי
מאת:
ז'וזה סאראמאגו
סבו וסבתו של סאראמאגו מצד אמו, איכרים חסרי-קרקע שגידלו חזירים, היו הדמויות המשמעותיות ביותר בחייו. אנו מביאים כאן, בתרגומה של מרים טבעון, מכתב שכתב סאראמאגו לסבתו בפברואר 1968. מרים רינגל, שהביאה מכתב זה לידיעתנו, הוסיפה לו אחרית-דבר מאירה.
הקודם
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
הבא
חיפוש טורים
הספריה החדשה
ספרי סימן קריאה / הוצאת הקיבוץ המאוחד, ת"ד
2104
, בני ברק
5112002
, טל.
03-5162704
בניית אתרים
עיצוב: נעה לנדמן-שדה